Voice-over stemmen boeken

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, zo luidt het gezegde. Toch kun je met woorden veel informatie overdragen, zeker als deze woorden worden uitgesproken door een professionele stemacteur. Voice-over stemmen kiezen is niet zo eenvoudig, voor ieder type productie is weer een andere stem geschikt. En met het grote aanbod aan stemacteurs online wordt het lastig om het kaf van het koren te scheiden. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken, op deze pagina geven we alvast enkele tips.

Professionele voice-over stemmen

We kennen allemaal het fenomeen dat je eigen stem heel “raar” klinkt wanneer je een opname hoort. De klank in je hoofd is compleet anders dan het geluid van een opname. Professionele voice-over stemmen kennen hun eigen stem, en gebruiken deze als een instrument. Daarbij zijn de verschillen in spreekstijl, accent en stemgeluid geen nadelen, ze geven juist karakter aan de stem. Uiteraard moet een stemacteur wel de ervaring hebben om de meest uiteenlopende teksten hardop te lezen, zonder versprekingen en met de juiste intonatie. Bij voice-over stemmen boeken kies je het geluid dat een productie niet alleen ondersteunt, maar beter kan maken.

Waar moet je op letten bij een voice-over stem kiezen?

Voice-over stemmen selecteren voor een videogame vereist een heel andere aanpak dan een stemacteur kiezen voor een audio-boek. Met de onderstaande drie aandachtspunten kun je snel de juiste stem vinden.

  1. Geslacht: Mannen en vrouwen zijn in vele opzichten gelijk aan elkaar, toch klinken heren vaak anders dan dames. En dat wordt ook opgemerkt door de luisteraar. Naast de klank zijn er allerlei culturele en sociale factoren die bepalen hoe iemand een stem ervaart. Dezelfde productie kan compleet anders worden door een mannenstem of een vrouwenstem te kiezen.
  2. Accent: Een Amerikaans accent klinkt anders dan een Brits accent. Amerikanen klinken over het algemeen zelfverzekerd en direct, terwijl Britten wat meer gereserveerd en “deftig” overkomen. Daarnaast blijkt het Amerikaanse accent door anderstaligen over het algemeen duidelijker te klinken.
  3. Karakter: Een jong kind of een oude man, een vrolijk type of een neerslachtige brombeer, hoewel veel aspecten van het karakter een kwestie van acteertalent zijn kan het karakter van de stem de ervaring compleet anders maken. Bij lange opnames is een neutrale stem vaak meer geschikt, bij een commercial wil je liever iemand met een stem die je niet snel zal vergeten.

Heb je moeite zelf een stemacteur te kiezen die past bij een specifieke productie? Geen nood, neem contact op met onze klantenservice en we helpen je met het maken van de juiste keuze.

Waarom hoge kwaliteit niet duur hoeft te zijn

Professionele voice-over stemmen bestellen gaat ook vaak gepaard met een professioneel prijskaartje. Toch zijn onze tarieven beslist niet hoger dan onze concurrentie. Hoe is dat mogelijk? Allereerst bezuinigen we niet op kwaliteit van de opname of stemacteur, we zorgen wel voor een geoptimaliseerde workflow. Door efficiënt te werken kunnen we tijd en kosten besparen, en dat voordeel zien onze klanten direct terug in de prijs. Onze voice-over stemmen mogen gehoord worden!