Mannelijke Voice-over


Kiezen voor een mannelijke voice-over kan verschillende redenen hebben. Zo kan natuurlijk het karakter waarvoor een voice over geregeld moet worden mannelijk zijn. Maar als er geen karakter in de video of audio gebruikt wordt, kan de geslachtskeuze van de voice-over afhangen van de boodschap die je wilt overbrengen of het product dat verkocht. Wil je een echt mannenproduct verkopen zoals een mannenshampoo of echte mannengadgets? Dan is een mannenstem de betere optie.

Placeholder

Kenmerken mannelijke voice-over 

Mannen komen, in tegenstelling tot het gevoelige karakter van een vrouwelijke voice-over, met hun lage stemgeluid over het algemeen betrouwbaar en geloofwaardig over. Daarnaast klinkt de mannenstem vooral heel feitelijk, maar ook autoritair. Daarom zijn mannen het beste in te zetten voor de voice-over van informatieve video’s, zoals documentaires.


Doordat de mannelijke voice-over zo betrouwbaar overkomt, kan deze het beste ingezet worden voor zakelijke reclamespots of andere video’s of spots waarin je juist je expertise wilt aanprijzen.

Kenmerken

  • Krachtig
  • Betrouwbaar
  • Zakelijk

Placeholder

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen liever een mannenstem horen en dat ze zich die beter kunnen herinneren. Dit komt door het lage stemgeluid en het krachtige, autoritaire karakter ervan. Een mannenstem komt professioneel over. Hoe een stem overkomt op de luisteraar kan overigens ook liggen aan de toonhoogte van de stem. Een vrouw met een lagere stem kan ook voor veel – maar niet alle – ‘mannendingen’ ingezet worden. Dit komt omdat een lage stem in het algemeen als dominant ervaren wordt. Vergeet niet dat niet zo zeer de stem zelf belangrijk is, maar juist hoe deze overkomt op de luisteraar.


Beluister hier onze mannelijke voice-overs!

Waarvoor kun je beter een mannelijke voice-over inzetten?


Een mannelijke voice over is de beste keuze wanneer je een video hebt dat zich voornamelijk richt op mannen. Dit kan bijvoorbeeld een documentaire over een autobedrijf zijn. Maar ook voor een reclame voor de nieuwe gereedschapskoffer van Black & Decker is een mannenstem meer geschikt dan een vrouwelijke voice-over, net zoals vrouwen beter schoonmaakmiddelen kunnen aanprijzen.

Ook financiële onderwerpen verkopen het beste met een mannelijke voice-over. Denk bijvoorbeeld aan een hypotheek, beleggen of het afsluiten van een lening. Dit komt doordat de mannenstem betrouwbaar klinkt. Belangrijke en serieuze onderwerpen worden daarom meestal door een man ingesproken.

HERITAGE || 30th Anniversay Campaign – ingesproken door Mark Manning

Onze mannelijke stemartiesten


Wij hebben voor u een selectie gemaakt van de beste mannelijke voice-overs ter wereld. Beluister de stemmen en bepaal welke voice-over het beste past bij uw project! Zit de stem die u zoekt er niet bij? Laat het ons even weten en wij zoeken de stem die volledig voldoet aan uw wensen of die van uw cliënt.


Andere Voice-overs…


Amerikaanse Voice-over

Heb je een film, trailer of reclame die vooral opwindend moet zijn en spannend moet klinken? Dan is de Amerikaanse voice-over de juiste keuze.

Britse Voice-over

Het Britse accent is er een die door velen geliefd is. Met goede reden! Geef je volgende productie zakelijke klasse met een Britse voice-over.

Vrouwelijke Voice-over

Een vrouwelijke voice-over wordt vooral gezien als geloofwaardig en heeft vooral positieve associaties. Ideaal voor o.a. radiocommercials!

Wij staan garant voor

Blijf op de hoogte en hoogte en volg ons op social-media!

Facebook

Twitter

Google+

Youtube

Soundcloud

Vimeo

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief…

Heb je een vraag? Bel ons op 010-7600103