Britse Voice-over


Het Britse accent is er een die door velen geliefd is. Met goede reden, want Britten klinken altijd zo netjes en charmant. Dat is dan ook precies de reden waarom velen voor een Engelse voice-over kiezen. Een Engelse stem klinkt intelligent en overtuigend zonder te ‘verkoperig’ te klinken. Dat is een gift waarmee niet iedereen gezegend is. Heb je dus een video of radiospot die niet te commercieel over moet komen maar misschien meer aanzetten tot denken? Kies dan voor een Engelse voice-over.  

Placeholder

Kenmerken Britse Voice-over

Waar een Amerikaanse voice-over heel goed in te zetten is voor bijvoorbeeld commerciële stukken, is een Engelse voice-over juist heel geschikt voor video’s met een neutraler karakter. De Britten klinken vooral heel netjes en chique en lijken minder woorden nodig te hebben om een boodschap over te brengen. Het Britse accent is vooral heel beleefd en zachtaardig. Daarom worden ze meestal ingezet voor de goeieriken in films.  

Bepaalde Engelse accenten worden juist ook voor slechte personages gebruikt. Het Engels kent namelijk een ongekend aantal verschillende accenten en dialecten. Dit kan zelfs per stad verschillen, want bijvoorbeeld in het noorden van Londen spreekt men op compleet andere wijze dan in het zuiden van de stad. 

Kenmerken

  • Mysterieus
  • Betrouwbaar
  • Zakelijk

Placeholder

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende accenten in Schotland, Ierland, Wales en Noord-Ierland, die wel lijken op het Engelse accent maar toch compleet anders en typerend zijn voor die gebieden. Andere accenten die lijken op die uit Engeland zijn de accenten uit Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en zelfs landen uit het Caribisch gebied. Toch hebben al deze landen allemaal een heel typische en eigen manier van praten en zijn ze goed te herkennen.

Beluister hier onze Britse Voice-over!

Waarvoor kun je beter een Britse Voice-over inzetten?


Wanneer men spreekt in een Engels accent, komt die persoon intelligent en kundig over, maar vooral ook heel kalm en gecontroleerd. Dat is dan ook precies de reden dat veel documentaires worden ingesproken door voice-overs met een Engels accent. Ook informatieve video’s of reclamespots komen beter over wanneer deze verteld worden in een Engels accent. Doordat het Engelse accent betrouwbaar klinkt , is deze goed in te zetten voor zakelijke producten zoals beleggen, een hypotheek of leningen.

Legal & General Lifetime Mortgages TV Commercial – Ingesproken door: Chris

Onze Britse stemartiesten


Wij hebben voor u een selectie gemaakt van de beste Britse voice-overs ter wereld. Beluister de stemmen en bepaal welke voice-over het beste past bij uw project! Zit de stem die u zoekt er niet bij? Laat het ons even weten en wij zoeken de stem die volledig voldoet aan uw wensen of die van uw cliënt.


Andere Voice-overs…


Amerikaanse Voice-over

Heb je een film, trailer of reclame die vooral opwindend moet zijn en spannend moet klinken? Dan is de Amerikaanse voice-over de juiste keuze.
Amerikaanse Voice-over

Mannelijke Voice-over

Met een karakteristieke mannen stem kan je nooit de fout in gaan. Beluister ons brede aanbod professionele mannelijke voice-overs!
Mannelijke Voice-over

Vrouwelijke Voice-over

Een vrouwelijke voice-over wordt vooral gezien als geloofwaardig en heeft vooral positieve associaties. Ideaal voor o.a. radiocommercials!
Vrouwelijke Voice-over

Wij staan garant voor

Blijf op de hoogte en hoogte en volg ons op social-media!

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief…

Heb je een vraag? Bel ons op 010-7600103